Mag je stralen Natuurcoaching

Houden van

Op een bankje in de schaduw van een eikenboom. Twee vrouwen, allebei gescheiden, in gesprek over wat een scheiding met je doet. Met een lach en een traan en wederzijds begrip. Twee verschillende situaties, zoveel dezelfde gevoelens en emoties.

We hebben het over houden van. Dat ‘houden van’ niet zomaar over is. Het ‘houden van’ ga je anders vasthouden, maar kan het helemaal weg zijn als je zo lang met iemand samen bent geweest, samen kinderen hebt?

Na de scheiding wil je het liefst dat dat gevoel niet meer bestaat, dat het weg is. Om jezelf te beschermen en om los te komen van die ander duw je dat gevoel weg of zijn er een heleboel andere redenen waarom je niet meer van die persoon wilt houden. Boosheid, teleurstelling, intens verdriet. Het is echt een verlies, een rouwproces. Tot het moment dat je toch aan jezelf mag toegeven dat dat gevoel nog steeds bestaat. Is dat zo gek dan? Ik geloof dat het goed is om dat gevoel te erkennen en ruimte te geven. Dan kun je milder worden en maakt de boosheid, teleurstelling en het verdriet plaats voor andere gevoelens. Een relatie leert je immers ook heel veel over jezelf en over de ander.

Wat zou het fijn zijn dat je het na de scheiding nog leuk en gezellig kunt hebben met je ex. Dat je de verjaardagen van de kinderen samen viert en dat je nog een warm contact hebt met je schoonfamilie. Alleen wat raakt een scheiding aan in jou en in de ander en in alle mensen er omheen?

Van samen dingen doen naar alles uit jezelf halen en voor jezelf te gaan staan. Pfff……dat valt af en toe echt niet mee. Ondanks dat het moeilijk is, leert het me ook zoveel. Ik heb zo mijn eigen kracht weer mogen ontdekken. En kijk ik terug naar de tijd die ik samen was, kan ik nu ook veel beter zien wat ik bijgedragen heb en kan ik mezelf daar ook echt voor waarderen. Natuurlijk zijn er ook dingen die ik mag leren of die ik beter anders had kunnen doen. Tja, wie kent ze niet?!

Voor mij is het goed om weer op mezelf te zijn. Te voelen wat ik nodig heb, wat mijn behoeftes zijn, waar ik van droom en die dromen waar te maken. En…ik geloof nog steeds heilig in de liefde. Ik ben en blijf een romantisch typje en I love it 😉!

Mag je stralen Natuurcoaching