Mag je stralen Natuurcoaching

Vleugels

Voor de opleiding natuurcoach is het de bedoeling een intervisieopdracht te doen. Je coacht elkaar en daarna geef je elkaar feedback. Omdat we niet dicht bij elkaar wonen, zijn het echte uitjes. Vandaag afgesproken met één van de meiden. Zij woont in Rotterdam (ik hou van het taaltje!) en is afhankelijk van het openbaar vervoer en Utrecht leek ons een handige plek. Dan zouden we in Amelisweerd bij Bunnik ons ding gaan doen. Daar was ik inmiddels één keer eerder geweest. Altijd handig. Dus ik rij naar het Centraal Station in Utrecht. Sta ik daar net, krijg ik een appje, de trein rijdt pas over 3 kwartier. Hmm…. blijkbaar heeft het leven iets anders voor ons in petto. Oké. Kun je dan wel naar Bunnik komen? Dat is natuurlijk richting Utrecht. De volgende trein gaat over 5 minuten naar Gouda. Oké, even snel de route checken. Zullen we elkaar tegemoet reizen? Zo gezegd zo gedaan. Geen idee waar we terecht gaan komen. Een half uur later hebben we elkaar gevonden en een minuut of 10 later staan we bij het Goudse Hout.

Is het gewoon een super mooi en leuk wandelgebied. Met een klauterwoud, of moet ik zeggen klauterhout ?, een heemtuin, een kruidentuin, een idylle in wording voor vlinders, heel veel water, leuke paadjes en honderden meerkoeten voor mijn gevoel.

Omdat je nu niet even gezellig ergens kunt zitten voor wat drinken en een plaspauze, ontkomen we niet aan wildplassen. Uiteindelijk vinden we een geschikt bamboebosje. Ook een heel geschikt bosje voor andere heel natuurlijke activiteiten blijkt, haha. Waar de natuur al niet goed voor is;).

Het idee was elkaar een uur te coachen. Ja, we hadden het allemaal heel leuk bedacht. Uren later rij ik voldaan en vol verwondering terug naar huis. Wat een dag! Met een paar mooie vleugels als toetje toe.

Mag je stralen Natuurcoaching